“A kellemes légkör, a barátságos edző, a küzdő emberek elragadtattak.”

Amikor hallottam a kettlebellről, mint sportról, kissé félve indultam el rá, mert úgy gondoltam, ezt a sportot csak férfiak űzik. Mikor belépten a terembe, kellemes csalódás ért, hogy nők is számban csinálják, sőt párok is voltak. A kellemes légkör, a barátságos edző, a küzdő emberek elragadtattak. Egy edzés sem egyforma, monoton, minden alkalom más és más. A hangulat egyedi. Egyszerűen imádom ezt a sportot, és ami a legfőbb, minden izmomat átmozgatja. :)

Mányoki Krisztina

“Az erőnlétem és kitartásom rengeteget fejlődött. A terem atmoszférája miatt az edzéseken erőn felül tudok teljesíteni.”

A hely elsőre is barátságos volt, pedig félve léptem be, nem az a nagyon „jellegzetes” szagú konditerem. A sport egyszerűségéből adódóan nem szükséges ezer eszköz, ezért a terem nem zsúfolt, viszont minden szükséges eszköz megtalálható, földön végzendő feladatokhoz tiszta, jó minőségű szivacs, kettlebell súlyokból pedig minden szükséges méret megtalálható. 10 év szinte inaktív sportolást követően, a fogyókúra utolsó etapjaként kezdtem bele a sportba, összességében 36kg súlyfeleslegtől szabadultam meg, melyből az utolsó 10 legnehezebb kilótól a kettlebell szabadított meg. Az erőnlétem és kitartásom rengeteget fejlődött, a terem atmoszférája miatt, az edzéseken erőn felül tudok teljesíteni, szemben egy otthoni edzéssel. Félénken, esélytelen érzéssel mentem el az első versenyemre Laci unszolására, 2x16kg longcycle, amelyet végül elég simán nyertem, majd a másodikat szintén. Ülő munkát végzőként, én megtaláltam magamnak azt a sportot, amelyet kevés eszközzel, viszonylag kevés időráfordítással tudok végezni, az eredmények mégis magukért beszélnek.

Zoller Károly

“Azért szeretem a kettlebellt, mert kikapcsol, és fejleszti az izomzatom. Tökéletes testet formál! :)”

Ha testem megerősödik, lelkem is képes lesz feladataim megoldására.
Azért szeretem a kettlebellt, mert kikapcsol, és fejleszti az izomzatom. Tökéletes testet formál! 🙂
Úgy érzem, hogy átalakult az alakom, tónusosabbak lettek az izmaim. Sokkal jobban érzem magam a bőrömben, amióta rendszeresen kettlebell edzésre járok. 🙂
A folyamatos kihívásoknak köszönhetően folyamatosan fejlődöm, erősödöm, és mindig van olyan kettlebell gyakorlat ami újabb és újabb célokat tűz ki elém! Közben kitartóbb is lettem, szerintem ez a rendszeres testedzésnek, és az edzőm motivációjának is köszönhető.

Kiss Katalin

“A hangulat mindig nagyon jó, Laci mellett a társaság is segít abban, hogy eredményes legyen a befektetett munka.”

Fél éve járok edzeni, akkor hallottam először a kettlebell-ről. Előtte elég mozgásszegény életmódot éltem, így az első alkalommal elképzelni se tudtam, hogy ezt hogyan lehet olyan természet módon csinálni, ahogyan akkor a többiek már csinálták. Eleinte nehezen indult, rengeteg izomlázam volt egy-egy edzés másnapján, de a teremben található súlyok széles választékának köszönhetően könnyen elsajátíthattam a sportág alapjait a könnyebb súlyokkal, melynek alapján „növelve a tétet” fokozatosan tudtam az erőnlétem és a kitartásom fejleszteni. Ebben sokat segített és mai napig is segít Laci, aki minden alkalommal képes kitalálni valami változatos edzésmunkát és lefárasztani minket a végére, amelytől azt érezzük, hogy ismét érdemes volt eljönni. A hangulat mindig nagyon jó, Laci mellett a társaság is segít abban, hogy eredményes legyen a befektetett munka. Sokszor a jó hangulat mellett egymást is segítjük és hajtjuk előre, hogy minél jobb teljesítményt érjünk el egy-egy feladat alkalmával.

Antal Gergő

“Szakmai tudása miatt és terme felszereltségének köszönhetően olyan kondícióra tettem szert amivel lassan versenyeken is részt szeretnék venni, amit azelőtt sosem gondoltam volna.”

Közel 3 éve ismerkedtem meg a kettlebellel, mint sporttal, és azonnal meg is szerettem a közös edzéseket Lacival a közvetlen hangulat és folyamatos motiválás miatt. Sajnos a golyózàst egy sérülésem miatt abba kellett hagynom, ezért egy teljesen új edzésformát kellett kialakítanunk számomra, amiben Laci maximálisan a segítségemre volt.

Polyák Mátyás

“Az edzőteremben barátságos légkör vár, jó társaság gyűlik össze.”

Közel 3 éve látogatom az edzéseket. Mindig is sportoltam, de olyan mozgásformára vágytam, amit élvezettel űzhetek a kezdetektől. Megtaláltam, és észrevétlenül beépült az életembe. A rendszerességet emelném ki elsőként azok közül, amiket kaptam ettől a sporttól. Számomra motiválóként hat az is, hogy az edzőteremben barátságos légkör vár, jó társaság gyűlik össze. Többekkel edzésen kívül is tartjuk a kapcsolatot, barátok lettünk.
A legnagyobb pozitívum azonban, – főleg több év után – hogy Lacika mindig kitűz elénk egy új célt (akár egy versenyrészvétel, vagy magunkhoz képest “csak” egy magasabb ismétlésszám) így mindig van miért küzdeni. A felkészülés változatosságot hoz ez az edzésbe, és megtöri a monotonitását.
Ha pedig elértem a célt, jöhet a következő…nincs megállás!
Lacika mindig lelkes.

Hajagos Lilla

“Nem tudom megunni, mert folyamatosan érzem, hogy többre vagyok képes és kíváncsi vagyok meddig tudok fejlődni.”

Kissé félve mentem el az első edzésekre, elsősorban az elmúlt évek mozgáshiányos életmódja miatt. Pocakot eresztettem és a kondim is csapnivaló volt. A másik ok a gerincbetegségem, /spondilolyzis/, ami csigolya elcsúszást és annak állandó mozgását jelenti. Ez utóbbi miatt kellett kímélő életmódot folytatnom.
A sportágról annyit, hogy Laci nagyon változatossá teszi az edzéseket. Nem tudom megunni, mert folyamatosan érzem, hogy többre vagyok képes és kíváncsi vagyok meddig tudok fejlődni. A derekam nem fáj, mivel a “mesterem” szigorúan, precízen megtanította nekem a gyakorlatokat, amiket minden edzésen kontroll alatt tart. Szóval 47 évesen kezdtem el és március 1-én már megmérettetem magam a háziversenyen. Ja és annyit hogy három hónap után újra kezdtem látni a hasizmomat.

id. Barcsik László

“Már a lányomnak, Lucának is van kettlebelles pólója. :)”

Talán nem is sportnak, hanem életérzésnek nevezném, ami egyértelműen Barcsik Lacinak, az edzőnek köszönhető, hiszen a tréningek alatt lépésről lépésre, szinte játékos könnyedséggel szívod magadba a tudást és az erőt!
Személyes tapasztalatom, hogy nagyon jó a hangulat az edzőteremben és az edzéseken.

Már a lányomnak, Lucának is van kettlebelles pólója. :)

Paróczi-Nagy Ferenc