Dublinban versenyeztek a hétvégén a Magyarok

Dublinban rendezte meg idén az IUKL (International Union Of Kettlebell Lifting) a világbajnokságát. 38 ország 560 versenyzője vett részt az eseményen.
A magyar csapatot 3 fő képviselte: Baka Szilvia II. , Bujáki Péter V. , Barcsik László III.
Magyarország a 17. helyen végzett az országok közötti összesítésben.
www.facebook.com/iuklhungary

Eredményeik:

Baka Szilvia II. hely, Szakítás- amatőr (16kg), -68kg, 207 ismétlés

Bujáki Péter V. hely, Biathlon-amatőr (24kg), -95kg, 166 pont (91+150)

Barcsik László III. hely, Biathlon-profi (32kg), -73kg, 138 pont (77+122)

Baka Szilvia- Hardwork Crosstraining Kiskunhalas:
Amatőr kategóriában versenyzett, szakítás versenyszámban a -68kg -os lányok között. Szilvinek ez volt élete első Vb szereplése és rendkívül szépen helyt állt. 207 ismétlést hajtott végre 10 perc alatt, 16kg-al, egy kézcserével. Ez nagyon komoly teljesítmény, amivel megérdemelten lett második helyezett. Alig pár ismétléssel maradt csak le a dobogó legfelső fokáról, amire csak nagyon kevés ember képes első világversenyén. Nagyon tehetséges és erős lány, úgy hogy jövőre már biztosan a profik között láthatjuk versenyezni!

Bujáki Péter- Kecskeméti Kettlebell SE:
Ő már már tavaly is indult a világbajnokságon, amatőr biathlon (Lökés+Szakítás) kategóriában. Azóta rengeteget fejlődött és egy súlycsoportot leadott a kemény edzések miatt. Így idén +95 kg helyett -95 kg -ban indult.
Remekül szerepelt, 91 lökéssel és 150 szakítással az 5. helyen végzett a 14 fős mezőnyből.
Peti az eggyike legszorgalmasabb emelőknek az országban, rengeteget edz és fejlődik egész évben, versenyről versenyre. Pár éven belül biztosan a legjobbak között láthatjuk majd, ha ilyen kitartó marad.

Barcsik László- Kecskeméti Kettlebell SE:
Profi biathlon kategóriában indult. Itt két 32kg- os kettlebellt használnak a lökéshez, majd ezután egy 32kg -ost a szakításhoz.
A -73kg -os kategóriában a 3. helyen végzett 77 lökéssel és 122 szakítással. Idén az Eb után most másodszor tudta elérni a Master of Sport rangot.
Magyarországon jelenleg ő az egyetlen, aki profi kategóriában versenyzik, de nagyon reméljük, hogy ez hamarosan változni fog és ahogy népszerűsödik itthon is a sportunk, egyre több és jobb versenyzője lesz országunknak.